Опасни рецидивисти, извършили множество кражби, са задържани в Стара Загора

Районна прокуратура-Стара Загора  привлече като обвиняеми Никола К.,на 48 г., и Красимир К., на 50 г., по досъдебно производство за това, че в условията на предварителен сговор и опасен рецидив, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот и  използване на техническо средство и моторно превозно средство, отнели чужди движими вещи от владението на другиго, без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да ги присвоят.

В хода на образуваното срещу Никола К. и Красимир К. досъдебно производство е установено, че на 21 октомври  2016 г. в Стара Загора са разбили патрона на входната врата на жилището на 60-годишна жена и са отнели множество вещи. Около обяд автомобилът, с който се придвижвали двамата обвиняеми, бил спрян на изхода на Стара Загора в посока север (към Казанлък). В колата били намерени множество вещи, като сред тях се намирали и заявените за откраднати вещи от дома на 60- годишната  жена. Обвиняемите Никола К. и Красимир К. са многократно осъждани за престъпления от общ характер, повечето от които са такива против собствеността. Същите са изтърпели ефективни наказания лишаване от свобода, като преди година са освободени от затвора.

Срещу Никола К. има неприключило досъдебно производство за кражба в  Четвърто РУ на МВР – Бургас, а срещу Красимир К. се води производство за кражба в ОД на МВР – Русе. Работата по разследването продължава под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора, като се изяснява съпричастността на обвиняемите към множество извършени домови кражби на територията на цялата страна.

На 23 октомври 2016 г. от наблюдаващия прокурор е било внесено искане до Районен съд – Стара Загора за вземане мярка за неотклонение „задържане под стража“ на двамата обвиняеми. На същата дата с определение съдът взел постоянна мярка „задържане под стража“ на Никола К. и Красимир К. Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Никола К. и Красимир К. са извършили престъплението, за което са привлечени като обвиняеми и съществува реална опасност да се укрият или да извършат друго престъпление, съобщава пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.


image0 (9K)