Опасната измамница Петя Л. застава пред Окръжния съд в Стара Загора

Окръжна прокуратура – Стара Загора е внесла обвинителен акт в Окръжния съд. С него е предадена на съд обвиняемата Петя Л.

Между 5.08.2015-а и 16.03.2016 година в Стара Загора и Варна тя с измама е придобила 118 700 лева. Това станало чрез използване на неистински документи – 55 броя договори за потребителски кредит. Те били сключени между кредитна институция със седалище във Варна и кредитополучатели – хора, които изобщо не знаели, че личните им данни са използвани за „тегленето” на заем. Така измамените се оказвали длъжници по кредити, за които не знаели.

[ad id=“263680″]

Измамницата Петя Л. присвоила парите. Тя открила 13 банкови сметки – нейни и на управлявани от нея дружества, в клонове на 11 банки в Стара Загора. Средствата по кредитите били превеждани по тези сметки.

На 4 август 2015-а година Петя Л. започнала работа във варненската кредитна институция. Тя била назначена за „мобилен кредитен консултант“ на дружеството за област Стара Загора. Още на другия ден – 5 август 2015-а година, Петя Л. „сключила“ договор за отпускане на потребителски кредит, но без знанието на човека, чиито лични данни използвала. После използвала тази схема още 54 пъти.

Фалшифицираните документи изпращала – в офиса на дружеството във Варна, за одобрение на искания кредит. Вписаните като кредитополучатели изобщо не знаели, че кандидатстват и са одобрени за кредит.

Петя Л. вземала парите, а на хората „оставяла” задълженията. С една част от средствата погасила кредити, които самата тя била теглила. С другите пари „го ударила на живот”.

[ad id=“225664″]

Кредитната институция от Варна е отпуснала общо 118 700 лева по 55-те кредита, а общо внесените вноски (върнати суми) по тях са в размер на 38 468 лева.

Ако бъде призната за виновна Петя Л. може да бъде осъдена на – от 10 до 20 години затвор. Предстои насрочване на съдебно заседание в Окръжен съд – Стара Загора.


image0 (9K)