Опасен ток в ефир: ГЕРБ и БСП пак в грозна разпра заради Гинка и ЧЕЗ

Народни представители коментираха изслушването на Върбакова в две парламентарни комисии в четвъртък

[ad id=“225664″]

Високо напрежение заради сделката за ЧЕЗ се разрази в ефира на бТВ тази сутрин! Искри хвърчаха между Валентин Николов (ГЕРБ) и Георги Свиленски (БСП). А патриотът Валентин Касабов описа ситуацията като чалготека, в която се пее „Шушана, Шушана“.

Тримата народни представители бяха гости в предаването „Тази сутрин“. Те коментираха основно изслушването на Гинка Върбакова в две парламентарни комисии в четвъртък.

[ad id=“237001″]

„От изслушването на Гинка Върбакова стана ясно, че зад сделката стои някой друг. Стана ясно от изслушването в комисията, че държавата е била наясно с продажбата на ЧЕЗ. Ясно е, че ДАНС повече от две, три години са работили по случая, няма как да стигне до председателя на Съвета по сигурност и да не стигне до премиера“, атакува червеният Георги Свиленски по повод скандала с ЧЕЗ и срещата с Гинка Върбакова вчера в парламента.

„БСП започнаха с едни балони. Сделка, която е извършена в Чехия, не може да е криминална. ДАНС са пратили доклади, но в тях само пише кои са участниците в конкурса за ЧЕЗ и дали средствата им са чисти. Един о балоните е, че цената на тока зависи от ЧЕЗ. ЧЕЗ единствено формира цената на разпределение и пренос, но не и цената на тока. Тя се определя от АЕЦ Козлодуй и НЕК, както и КЕВР“, отвърна представителят на ГЕРБ в студиото Валентин Николов.

[ad id=“238430″]

„Няма спукани балони, на нас ни се обясняваше, че не се знае, че Гинка Върбакова купува ЧЕЗ. Борисов казва, че институциите са задействани, а вчера стана ясно, че нищо не е задействано“, контрира го Свиленски.

„Всичко това са сценарии, драми. Това от началото на мандата е една чалга и се пее „Шушана“, „Шушана“. Превърнахме държавата в чалготека. Питайте БСП – огради им пречат, оставки искат сега щъркелите може би ще им пречат. Трябва промяна в закона за енергетиката и тя ще стане. Когато държавата се намеси, тя ще вземе част от процентите, няма да има национализация“, намеси се депутатът от ОП Валентин Касабов.

„В някой вечерен блок може да говорим за „Шушана“, остро отвърна депутатът от БСП Свиленски.


image0 (9K)