Омония съди Ивайло Петев за 576 000 евро

Омония съди Ивайло Петев за 576 000 евро, съобщи адвокатът на кипърския клуб Йоргос Христофидис. Един от най-популярните юристи в страната допълни, че искът е за уронване на престижа.

Скандалът бушува вече няколко дни. Всичко започна след интервю на треньора пред българска онлайн медия, в което бяха отправени намеци и директни обвинения за симулативна игра на трима португалски футболисти. Наставникът твърди още, че те са били оставени в клуба въпреки изричното му желание за раздяла с тях.

[ad id=“225664″]

Още на следващия ден Омония прекрати едностранно договора на Петев, а ръководството обяви, че ще си търси правата в съда. Самият Петев трябваше да се яви на разпит в полицията.

„Твърденията на Ивайло Петев са клеветнически и уронват престижа на „Омония“. Той атакува членове на администрацията. Вече сме предявили финансов иск в размер на 576 000 евро”, подчерта Христофидис.

[ad id=“263680″]

През 2013 г. юристът представлява бившия национал на Кипър Янис Окакас по дело именно срещу Омония. Футболистът спечели битката и получи стотици хиляди евро.


image0 (9K)