Омбудсманът Мая Манолова подхваща сметките за вода

„Напоследък зачестяват жалбите срещу ВиК-операторите“, каза в Силистра омбудсманът Мая Манолова. Омбудсманът разкри с експертите си приемни в седемте общини на Силистренска област.

„Става дума за наредбите и методиките, с които боравят ВиК-дружествата и с порочната практика да се събира такса за общо потребление“, обясни Манолова.

Тя заяви, че от следващата седмица започва да работи по този проблем и се подготвя публична дискусия с участието на всички заинтересовани страни, защото това не е само силистренски проблем. Въпроси, свързани с общи проблеми на града, липса на работа, ниско заплащане, проблеми с банки и с частни съдебни изпълнители са други теми, представени на приемните от гражданите.

[ad id=“263680″]

Поставен е и един специфичен за Силистра проблем – за трафика на тежкотоварни автомобили /ТИР/ и паркирането им по улици в града, преди да преминат през Граничния контролно-пропускателен пункт /ГКПП/ – става дума за улици, които са част от републиканската пътна мрежа и по които се стига до Граничния контролно-пропускателен пункт /ГКПП/.

Мая Манолова се срещна и с майки на деца с увреждания – част от протестната мрежа „Системата ни убива!“. Според Манолова ангажиментът към тях е на най-високо ниво, като идеята е три законопроекта да бъдат разгледани заедно. Но омбудсманът не скри, че работата се бави и „няма да бъде спазен времевият ангажимент“.


image0 (9K)