Омари Гудул напусна Берое в посока Испания

„Много съм щастлив от тази нова възможност да играя баскетбол на високо и професионално ниво. Без Берое обаче това не би било възможно. И казвайки това искам да благодаря на клуба, за това че ми даде такъв старт на професионалната ми кариера, за добрата организация в клуба. Желая късмет на Берое през новия сезон. Наслаждавах се на престоя си в Стара Загора и много, много обичам феновете на тима“.

Това заяви пред beroebasket.com бившият играч на „зелено-белите“ Омари Гудул, часове след като подписа договор с испанския Ховентут Бадалона. С тима тежкото крило ще участва и в квалификациите за Шампионската лига.

[ad id=“218001″]

През миналия сезон Омари Гудул стана носител на Купата на България и на тази от Балканската лига с Берое, спечели и сребърните медали в шампионата. Старозагорци бяха първият тим на 207 сантиметровия баскетболист в Европа. С екипа им той изигра общо 57 мача, в които се отчете с 11.1 точки, 6 борби и 1.4 асистенции средно на мач. Преди това Гудул е играл в първенството на Кения, където е избран за MVP и е бивш възпитаник на Анджело Стейт, който участва в Дивизия 2 на колежанското първенство на САЩ. През 2015/2016 Омари Гудул записва средни показатели от 9.3 точки и 7.3 борби в 32 двубоя.


image0 (9K)