Олигарсите от КРИБ тръгнаха срещу Румен Радев: Официално се обявиха против ветото на Закона за концесиите

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) се обявява официално срещу наложеното вето от президента върху Закона за концесиите. Те са изпратили до Румен Радев писмо в защита на този закон, където подробно е изложена позицията на браншовата организация, съобщава БЛИЦ.

От КРИБ заявяват, че не са съгласни с основния аргумент на президента, че текстовете не са били подложени на сериозно обществено обсъждане, пише в-к „Труд“.

„Българският бизнес активно участваше във всички етапи на по законопроекта като пряко заинтересована страна. Ние считаме, че прилагането на европейското право, принципи, процедури и изисквания, е не просто задължение, но и логичен избор. Приемането на Закона за концесиите е не само пряко свързано с ангажиментите на България, произтичащи от членството й в ЕС, но и акт, отлагането на който ще доведе до налагането на неизбежни санкции“, се казва в писмото от КРИБ.

Писмото е подписано от изпълнителния директор на КРИБ Евгений Иванов, като в 11 ч. в понеделник от конфедерацията ще отговарят на въпроси на пресконференция в София за ползите от Закона за концесиите.


image0 (9K)