Октомврийско море: Без спасители, но за 30 лева

Спасителите си тръгнаха от морските плажове. Последният им работен ден в Слънчев бряг изтече в 18 часа в понеделник. От 1 октомври плажните ивици в курорта – северна, централна и южна – вече са неохраняеми.

 Така на практика туристическият сезон вече е закрит, макар че последните чартъри с чужди туристи идват на 8 октомври. От курорта предупреждават всички летовници, които все още са на почивка там, да бъдат особено внимателни при влизането в морето.  „Гостите, които почиват пред октомври, да не се къпят при бурни вълни и силен вятър”, призова управителят на плажа в Слънчев бряг Кирил Спасов.

 Повечето хотели затвориха още на 20 септември, но в някои все още се предлагат оферти за любителите на есенното море – с не толкова слънчеви дни, но предпочитано от хората, които не обичат лятната навалица.

 Има много изгодни предложения, ако можете да си позволите отпуска в началото на есента, е показала проверка на TrafficNews. В Слънчев бряг например офертите за стая започват от 22 лева. За около 30 лв. може да се направи резервация за хотел в Албена, Созопол, Царево, Балчик, Несебър. Такива цени на промоция могат да се намерят дори в четири и петзвездни хотели и по северното, и по южното Черноморие.

 Около 60 лева е офертата на хотели, които разполагат със СПА комплекси. Специални предложения има и за хората на възраст 55+.

Пре октомври времето ще е типично за първия месец от есента по нашите ширини, като ще се редуват слънчеви и дъждовни дни.

На 3-ти температурите ще паднат рязко, към 8-и може да ни застигне пореден средиземноморски циклон, който да донесе дъжд.

Според синоптиците условия за превалявания ще има между 12-14 и 19-20 октомври. Сравнително топло ще е през първата част от третото десетдневие.

Октомври е и най-подходящият месец за посещение на туристически дестинации на юг от България, където през лятото е нетърпимо горещо.

 В Гърция и Турция сезонът продължава до края на месеца. До Тасос и Кавала се предлагат и уикенд пакети по стотина лева, а за Кушадъсъ, Бодрум и Анталия офертите са между 300 и 700 лв.

В Кипър сега е най-удачно за ваканция, защото жегата е поносима, а морската вода – идеална за къпане.

Южна Испания, Египет и Израел също са чудесни опции за хората, които все още не искат да се разделят с лятото.

 


image0 (9K)