Окръжният съд в Стара Загора присъди огромно обезщетение на Лечков

Окръжният съд в Стара Загора присъди огромно обезщетение на футболната ни звезда Йордан Лечков.

Бившият кмет на Сливен и настоящ вицепрезидент на Българския футболен съюз осъди прокуратурата. Съдът е разпоредил държавното обвинение да му изплати обезщетение в размер на 57 317 лева.

В съдебното решение се казва, че „обвинението, което е повдигнато през 2011 година на бившия кмет, му е причинило болки и душевни страдания“. Когато започна делото срещу прокуратурата, Лечков обяви, че разследванията и делата срещу него са му попречели да се кандидатира за трети мандат като кмет на Сливен. Също така са затруднили работата му в една от комисиите на УЕФА, от която е бил отстранен за неопределено време.

Лечков беше разследван и признат за виновен на първа инстанция за сключена неизгодна сделка в качеството му на кмет през 2007 година, както и за опит да подтикне към извършване на престъпление данъчен служител. След това обаче Апелативният съд и Висшият касационен съд го обявиха за невинен.

Първоначално Йордан Лечков настояваше за обезщетение в размер на 450 хиляди лева. Прокуратурата може да обжалва решението на съда.


image0 (9K)