Окръжна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняеми две лица за убийство в сeло Паничерево

На 22 октомври, в 00.05 ч., на тел.112 в РУ на МВР-Казанлък е получено съобщение за масово сбиване пред „Дискотеката“ в село Паничерево, общ.Гурково. По-късно е получено съобщение от центъра за спешна помощ в Гурково, че пред здравното заведение са били докарани четирима мъже , двама от които мъртви, а останалите- с прободни и порезни рани.
Установено е, че на 22 октомври в село Паничерево, в заведение „Дискотеката“, в центъра на селото е настъпило масово сбиване между две групи лица от ромски произход.
Двете групи са били всяка от около 15 човека, като едната група е била от село Паничерево, а другата от Нова Загора.
В резултат на сбиването Иван И., на 39 години и синът му- Антон А. на 23 години и двамата от .Николаево са починали.
Димитър А., на 21 години от Николаево е с прободна рана в гърба и порезни рани по ръцете и главата, а Иван А., на 34 години от Николаево е с порезни рани по ръцете.

[ad id=“255238″]
Извършени са два огледа на местопроизшествие, разпитани са множество свидетели и са назначени съдебно медицински експертизи.
На 23 октомври 2017 год. в качеството на обвиняеми лица са привлечени Ангел С. А., на 24 години и Виолета А. А., на 26 години за това, че на 21 октомври 2017 година в село Паничерево, в съучастие помежду си умишлено са убили Иван И. и Антон А. Престъплението е извършено от Ангел А. в условията на опасен рецидив.

Наказанието, което се предвижда за това престъпление е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.


image0 (9K)