Около 4 000 старозагорски социалисти избират партиен лидер

Около 4 000 социалисти ще могат да пуснат бюлетина в първия пряк избор за партиен лидер в област Стара Загора и близо 80 000 в страната.

В интегралната бюлетина са имената, подредени съгласно изтегления жребий: под № 1 – Валери Жаблянов, № 2 – Георги Тодоров, № 3 – Кирил Добрев, № 4 – Корнелия Нинова и № 5 – Красимир Янков. Всеки глас за Тодоров ще е недействителен, тъй като той единствен се е отказал от надпреварата, обявиха от централната партийна комисия – ЦКПИ.

Бюлетините са с полиграфическа защита и не могат да бъдат фалшифицирани, съобщиха от ЦКПИ. Отпечатаните бюлетини за всички общински организации са 83 000 плюс 10% запас.

Избирателните секции са разположени в клубовете и офисите на БСП, както и в обществени помещения в 11-те общини, избирателите ще се легитимират с лична карта.

Има възможност да се гласува в 21 мобилни и в подвижни урни, които ще обикалят старозагорските села по график.

В област Стара Загора 11 са общинските избирателни комисии, 66 са секционните комисии, като 37 от тях са стационарни. Трудноподвижните партийни членове ще упражнят правото си на вот в подвижни секции.

За да се осигури честността на избора, всеки кандидат има право на застъпник за всяка избирателна секция, който може да присъства при отварянето и броенето на резултатите от избирателната кутия. Застъпниците се регистрират в общинските организации.

Изборният ден продължава до 19:00 часа. След края на изборния ден резултатите ще бъдат засечени трикратно от Централната комисия за провеждане на избора. До 48 часа ЦКПИ трябва да обяви резултат от прекия вот на председател на БСП.

1140 са избирателните секции в страната, в които ще се гласува за лидер на социалистите.

 


image0 (9K)