Около Своге земята не спира да се тресе

Земетресение от 4 по Рихтер е регистрирано тази сутрин на територията на България. Това казаха ред NOVA от сеизмологичния институт на БАН.

Обстановката след земетресението е спокойна. Нямаше паника и към момента няма данни за никакви щети. Това каза кметът на община Своге Емил Иванов във връзка с регистрираното земетресение в района.  „Докладвал съм в Гражданска защита. Магнитудът на земетресението е около 3-4 по скалата на Рихтер. Засега няма никакви щети и нищо обезпокоително“, уточни още градоначалникът, цитиран от Фокус. „Обстановката е спокойна, нямаше паника, тъй като земетресението беше много кратко“, обясни още Емил Иванов. Междувременно стана ясно, че водоемите и водосборите се проверяват от ВиК след земетресението. Това уточни Радослав Янакиев – главен специалист в „Управление при кризи“ към Община Своге.

[ad id=“255238″]

 „За момента всичко в района е нормално. Няма нанесени материални щети, пострадали хора също няма. За момента всичко е спокойно“, обясни Янакиев и допълни, че по данни на БАН до няколко часа може пак да има последващи трусове, но за момента всичко е спокойно.   „Вече минаха около два часа и половина и няма никакви проблеми. Да се надяваме, че всичко ще бъде нормално. Към момента все още не е имало вторични трусове.

[ad id=“225664″]

Няма паника сред населението, въпреки че земетресението се усети. Чуло се е бучене, леко се разлюляха къщи и блокове. За момента никой в общината не се е обадил за нещо разрушено или за пострадали хора“, каза още Радослав Янакиев.


image0 (9K)