Огромни опашки се извиха на „Капъкуле” към България

Колоната от автомобили на турската граница е 5 км, а от тирове – около 15, интензивен е трафикът на всички пунктове и по гръцката граница

[ad id=“225664″]

Огромни опашки се образуваха на граничния пункт „Капъкуле” от турска страна в съботния ден. Колоната от автомобили е 5 км, а от тирове – около 15. Трафикът е изключително интензивен, съобщи бТВ.

И „Капъкуле”, и „Капитан Андреево” са препълнени с коли, работи се на пълни обороти и всички платна са отворени. Преминаването на границата през „Капитан Андреево” в посока България отнема от 6 часа до 8 часа.

Според официалната информация от властите на „Капъкуле” през пункта от Турция към България преминават 4500 коли на денонощие, а от България към Турция – 2500.

Пътуващите са предимно гастарбайтери, които се прибират в Западна Европа. Очакванията са и утре трафикът да е също толкова натоварен, а в понеделник да намалее.

В посока Турция движението е по-спокойно. Има опашки на „Капитан Андреево”, но преминаването е бързо.

[ad id=“263680″]

Интензивен е трафикът на всички гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на българо-гръцката граница. Това са съобщили от пресцентъра на ГД „Гранична полиция“ пък за агенция „Фокус“.

На границата със Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП „Калотина“ на изход за леки автомобили. На българо-румънската граница трафикът е интензивен на вход за леки автомобили на всички контролно-пропускателни пунктове. На ГКПП „Kапитан Андреево“ на българо-турската граница трафикът е интензивен на изход за товарни и на вход за леки автомобили.

На българо-македонската граница трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

[ad id=“236993″]

По информация на дружеството „Дунав мост-Видин – Калафат“ АД, до 25 август 2018 г. е извършван ремонт на участък от пътя преди граничния пункт на моста. За този период временно движението се осъществява двупосочно в едно платно.


image0 (9K)