Строги мерки за сигурност на церемонията по встъпване в длъжност на новия президент

Сериозни мерки за сигурност ще съпътстват церемонията по встъпване в длъжност на новия президент на България ген. Румен Радев.

Граждани с обемисти багажи няма да бъдат допускани на церемонията по встъпване в длъжност на новия президент Румен Радев днес. Причината е, че е невъзможно на място да бъде организирано съхраняването им, съобщиха от МВР.

Охранители от НСО ще проверяват за огнестрелни и други оръжия, хладни оръжия и остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Хората ще бъдат проверявани посредством временен КПП. Той ще бъде организиран на ул. „Париж“ и ул. „Шипка“.

Въвежда се и специална организация на движение.

От 7.00 ч. до 12.30 ч. днес се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите ангажирани с мероприятието, на паркингите на площад „Св. Ал. Невски“. Закрива се базарът за художествени произведения в района.

От 8.00 до 12.30 ч. на днес се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки както следва по ул. „Оборище“ между ул. „Г.С. Раковски“ и бул. „Васил Левски“; по ул. „15-ти ноември“ между бул. „Цар Освободител“ и пл. „Св. Александър Невски“; по ул. „11-ти август“ между ул. „Врабча“ и ул. „Оборище“; по ул. „Московска“ между ул. „Г.С.Раковски“ и бул. „Васил Левски“; по ул. „Дунав“ между ул. „Оборище“ и ул. „Врабча“; по ул. „Париж“ между ул. „Московска“ и ул. „Врабча“.

От 11.30 до 13.00 ч. днес се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Леге“ между ул. „Съборна“ и бул. „Цар Освободител“.

До приключване на мероприятието днес се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на телевизионна техника на северозападната дъга на пл. „Св. Александър Невски“, между ул. „Оборище“ и ул. „11-ти август“, до тротоарното пространство.

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства до края на мероприятието, с изключение на телевизионна техника на югозападната дъга на пл. „Св. Александър Невски“, в пространството между храм-паметник „Ал. Невски“ и Светия синод.

Столичната дирекция на вътрешните работи осигурява постове за контрол и регулиране на движението за времето и на горепосочените места.


image0 (9K)