Огнян Минчев: По телевизията ми тръгнали – изтребители да купуват! Нещастници…

Позорно е за една държава да демонстрира скандалите между институциите си тогава, когато става дума за ключови решения за националната сигурност като закупуване на тип изтребител за своите ВВС.

След като едно служебно правителство претупа въпроса за новите изтребители в полза на една от офертите, на цената на политически уволнения и на ръба на институционалните си пълномощия, днес институционално-политическото позорище продължава на мегдана – публично, по медиите. Българските граждани не се интересуват от това какви са взаимоотношенията между президент, премиер, министър на отбраната, парламент… Българските граждани искат да живеят в държава, в която тяхното гражданско достойнство бива охранявано и ценено. Какви са тези селяндурски свади – кой какво договаря, кой какво купува, кой крив, кой прав?

Да не би да купуваме дръгливо магаре на пазара, че са се разпищолили в срамни спорове купувачите? Я погледнете държавите около нас – Румъния, Словакия, Гърция…! Къде сте видяли подобни разправии между джамбази като на нашия селяндурски мегдан? Институциите дължат на гражданите достойно поведение. Спорете, карайте се, конкурирайте се – зад закрити врата. Докато трае процесът на договаряне по сделката. Става дума за национална сигурност. От там нататък – думата за контрол върху стореното има парламентът. По телевизията ми тръгнали – изтребители да купуват! Нещастници…

Огнян минчев – Фейсбук профил


image0 (9K)