Огнян Герджиков: Няма сблъсък на лобита заради изтребителите! 

„Има известен зелен рекет и той е подпомаган отвън. Самоспънахме се в развитието на зимните курорти“, убеден е бившият служебен министър-председател.

[ad id=“263680″]

Ние не сме президентска република, затова държавният глава може само да бие камбаната за една или друга нередност, но не и да я отстрани. Това коментира бившият служебен премиер проф. Огнян Герджиков в студиото на Нова телевизия по повод на първата годишнина на Румен Радев като президент.

„Нормално е да има известно противопоставяне между институциите, това е здравословно“, смята той. Проф. Огнян Герджиков припомни, че преди 10 ноември 1989 г. всичко е било приемано единодушно, без никакви противоречия. Но в условията на демокрация това е невъзможно.

Проф. Герджиков отговори и на въпроси, свързани с протестите заради втория лифт в Банско. „Има известен зелен рекет и той е подпомаган отвън. Самоспънахме се в развитието на зимните курорти“, убеден е бившият служебен премиер. Проф. Герджиков каза, че има усещането, че тези, които водят процесите, свързани с протестите, са финансирани отвън. Мнозинството, разбира се, участва в протестите безкористно, водено от желание да се пази природата.

[ad id=“218001″]

Проф. Герджиков заяви, че е придвижил процеса с избора на нов изстребител за армията, защото е смятал, че така е редно. Процедурата е била в напреднал стадий. Не видях сблъсък на лобита, докато бях премиер, бе категоричен той. Видял това по-късно.


image0 (9K)