Огнен ад изпепели къщата на семейство с две малки деца

Къща в асеновградското село Tополово изгоря напълно. Семейство с две малки деца остана на улицата. Посред зима хората са без подслон и няма къде да се приютят, съобщи Нова телевизия.

Семейство Къневи няма да забрави нощта преди Никулден , когато успява да спаси живи двете си деца от огнения ад. Докато спят, пламъците поглъщат къщата им и в следващия миг виждат как всичко, което са притежавали някога изчезва пред очите им. Остават само с дрехите на гърба си.

[ad id=“263680″]

„Абсолютно всичко ни изгоря. Дрехи, обувки, документи. Нищо нямаме. Целият ни живот изгоря“, плаче Петя Кънева.

Бащата, който единствен онази нощ останал буден, спасил двете малки деца, съпругата си и нейния баща, който също живее в семейната къща. Сега семейството с двете малки деца, едното на 18 месеца, а другото почти на 3 години, спят временно при свои роднини. Там обаче могат да останат за кратко, защото две стаи делят осем човека.

„Както си лежахме, чухме как нещо изтряска. Чу се гръм. Мъжът ми дойде и каза, че всичко гори. Видях как нещата на ъгъла горят. Изведнъж всичко пламна. Страхувам се от всичко, но се радвам, че поне съм оцеляла с децата“, добавя Петя.

От Община Асеновград казват на пострадалото семейство, че нямат свободни общински жилища, пише dir.bg

[ad id=“225664″]

Съседите на семейството обаче са категорични, че всеки ще помогне с каквото може, най-вече с доброволен труд. В селото е започнала кампания за събиране на средства за пострадалото семейство – има кутии за дарения в магазините. Само ремонтът на покрива на изгорялата къща ще струва около 10 000 лева.

„Никой няма да обеднее с 5 или 10 лева, като ги пусне в кутийката. За да може да се събере сума, с която да бъдат платени строителните материали“, казва кметът на Тополово Йордан Дичев.


image0 (9K)