Овчаров взриви червения пленум: Борисов ще спечели местните избори!

Взривяващо изказване на пленума на БСП е направил бившият лидер на столичните социалисти Румен Овчаров, съобщава „Епицентър“. Пред членовете на Националния съвет на БСП, които часове наред анализират причините за загубата на евровота и четат докладите на различните комисии към НС за представянето в кампанията, той заявил в прав текст: „Нали всички с вас сме наясно, че не става дума за никакви доклади, за никакви коалиционни политики, за никакви предсрочни нереалистични избори. Става дума за главата на Корнелия Нинова. Аз този филм съм го гледал през 1996-а!“

Овчаров предупредил, че единственият печеливш от случващото се в момента в БСП ще е Бойко Борисов. Защото той ще спечели и местните избори и ако искате да знаете, тези един лев субсидия не са елементарен популизъм, то е лишаване на БСП от възможността да спечели избори, предупредил Овчаров.

Овчаров припомнил – този филм с оставката на председателя на партията го гледах през 1996 година – на 21 декември в 8 ч. сутринта, когато тогавашният министър-председател Жан Виденов ни събра тогавашните министри на извънредно заседание и ни каза – аз си подавам оставката.

Овчаров не е допускал, че Виденов ще излезе на конгреса с оставката си без  да знае кой ще е следващият председател на партията, без да каже кой ще е следващият министър-председател. И така Виденов хвърлил цялата партия в хаос и цялата държава в хаос, подчертал бившият енергиен министър.

Овчаров припомнил, че тогава също е имало вътрешна опозиция и посочил действията на Групата на 19-те, които написаха кърваво писмо, с което поискаха оставката на Виденов след загубата на изборите за президент. В тази група тогава бе Георги Пирински, който сега също иска оставката на председателя – този път на Нинова. Нали така Георги, ти май беше с тях?, обърнал се Овчаров от трибуната към седящия в залата Пирински.

Та тогава, на онзи конгрес, ние свалихме Жан Виденов, припомнил Овчаров и продължил:  Някои от новите кандидати за стола на Нинова вече загряват и треньорите са им много, нали го виждаме всички това, защо се заблуждаваме?

Овчаров предупредил, че ситуацията днес е малко по-сложна. Ние се вкарахме в ситуация, в която нямаме изход, казал той.

Както тогава Жан Виденов сгреши с оставката, хвърляйки цялата партия и държава в хаос, така сега и Корнелия Нинова сгреши, заявил Овчаров.

 


image0 (9K)