Обявиха таксите за ползване на обновения плувен басейн в Стара Загора

 

2.50 лв. за едно посещение ще бъде входната такса за предстоящото ползване през 2017 г. на ремонтирания покрит плувен басейн в Стара Загора от деца, ученици и студенти редовно обучение. Решението беше взето вчера на първо четене от Общинския съвет с 39 гласа „За“, 2 „против“ и трима въздържали се.

Възрастните – сами или придружни от едно дете, ще заплащат по 6 лв. на час с вкл. ДДС.

Средната такса за едно посещение на басейна пада значително, ако се ползват предплатени абонаментни карти. Така например за 8 посещения на деца и учащи картата ще бъде на цена от 12 лв., или по 1.50 лв. на час. Възрастните могат да избират между карти за 8, 12 или 20 посещения, на цени съответно 38.40, 54.00 и 75 лв. По този начин средната цена на 1 посещение с най-скъпата карта за възрастни пада до 3.75 лв. за един час.

Не заплащат входна такса лицензираните спортни клубове по плуване, осъществяващи дейност на територията на община Стара Загора за времето от 09:00 часа до 16:00 часа в делничните дни. Извън този период месечните такси за ползване на 1 коридор за 1 час дневно от клубовете е 240 лв., а за 5 коридора по час дневно – 840 лв.

Външните спортни клубове по плуване, осъществяващи дейност извън територията на община Стара Загора, заплащат по 24 лв. за 1 час в 1 коридор и по 84 лв. за 1 час в 5 коридора.

Ползването на сауна струва по 7 лв. на час за един посетител.

Очаква се повишен интерес към ползването на басейна както от клубовете по плуване, така и от индивидуални посетители. Община Стара Загора получи финансиране от инициативата „JESSICA“ на Европейския Фонд за регионално развитие чрез оглавявания от Мартин Заимов Регионален фонд за градско развитие. Средствата бяха предназначени за подобряване на енергийната ефективност, безопастността, качеството на предоставяните услуги, както и цялостната визия на съоръжението. Задължително условие на „JESSICA“ е проектите да генерират приходи, за да може полученото финансиране да бъде върнато на фонда. Приходите трябва да са достатъчни за осигуряване на издръжката на басейна и за погасяване на ползваните кредити. Това наложи преразглеждане на цените на предлаганите услуги. Според вносителя на предложението – зам.-кмета Йордан Николов, новите такси са поносими и дават възможност за популяризиране на плуването като спорт, конкурентни са на други подобни обекти и ще осигурят необходимия приход за погасяване на ползвания заем.


image0 (9K)