Обявен е литературен конкурс „Венчайте България с лаврови венци“

По случай 142 години от Освобождението на България от Османско робство Община Казанлък обявява литературен конкурс „Венчайте България с лаврови венци“, под патронажа на Кмета Галина Стоянова. Творческото предизвикателството е към ученици от I до XII клас от цялата страна.

До 20-и февруари, четвъртък, 2020г., включително, всеки участник трябва да изпрати 1 есе и/или 1 стихотворение, посветено на опълченец или участник (помагач, водач на отряди, разузнавач, четник, лекар или друг медицински работник) в Руско-турската освободителна война (1877 г. – 1878 г.) от родния си край. Творбите да бъдат изпратени на имейл: [email protected].

Конкурсните произведения ще бъдат оценявани от компетентна комисия, определена със Заповед на Кмета на община Казанлък. Участниците ще бъдат разделени в три възрастови групи и във всяка от тях ще бъдат присъдени първа, втора и трета награда – грамота и парична сума. Резултатите ще бъдат обявени в навечерието на националния празник, Денят на Освобождението на България 3 март, 2020 г., на официалния сайт на община Казанлък www.kazanlak.bg. Победителите ще бъдат уведомени лично на телефона, посочен от тях в документите за кандидатстване.

Подробните изисквания за участие са описани в регламента на конкурса, публикуван на сайта на Общината – отдел „Култура“ – Обяви и съобщения:https://www.kazanlak.bg/page-9459.html


image0 (9K)