Объркване, принуди букмейкърите да закрият пунктовете за залагания в Ирландия

Paddy Power затваря магазините си за залагания в Република Ирландия, само ден след възобновяването на дейността си, след като ирландското правителство потвърди, че букмейкърите не могат да отворят врати до 29 юни.

Операторът, първоначално отвори отново в Англия и Ирландия на 15 юни, съгласно насоките които правителството на Обединеното кралство даде на всички пунктове, за да възобновят дейността си от тази дата в Англия.

На какво се дължи объркването

Объркването в Ирландия се дължи на това, че правителството позволи да се отворят отново пунктовете на 8 юни, спазвайки мерки на социално дистанциране, което ирландската асоциация на букмейкърите потвърди миналата седмица, че ще се прилага за букмейкъри.

На 15-ти юни обаче, правителството на Ирландия разясни, че букмейкърите не трябва да отварят до 29 юни, като част от трета фаза за разхлабване на мерките относно коронавируса, които ще се приложат, когато хотели, ресторанти и барове отворят отново.

В едно изявление Paddy Power се каза: „В понеделник бяхме уведомени за уточнението от ирландското правителство, според което, букмейкърите трябва да отворят отново на 29 юни. Затова взехме решението да затворим нашите пунктове, докато не ни бъде дадена зелена светлина да продължим напред“.

Как отговориха букмейкърските къщи?

„Засега магазините на Paddy в Уелс, Шотландия и Северна Ирландия ще останат затворени, но ще ви държим в течение как се развива ситуацията. Всички отворени магазини подлежат на непрекъснати проверки.“

Също така е съобщено, че търговските обекти на GVC Ladbrokes в Ирландия също са били затворени във вторник, 24 часа след повторното им отваряне. Това предизвика реакция от страна на „Ирландската национална асоциация на букмейкърите, която представлява 765 от общо 814 магазина за залози в държавата. Асоциацията поиска обяснение от правителството за странните решения, които са взети в последно време.

Цитираните по-горе компании за залагания, споделят че разполагат с подробни оперативни протоколи във всички магазини, за да се гарантира социалното дистанциране и други публични здравните изисквания от контролните ограни.

Няколко думи в обобщение

Отговорите на висшестоящите органи в страната, трябва да бъдат дадени в най-скоро време, за да може големите букмейкъри да продължат своя път. Отлагането на отварянето на къщите за залагане ще се отрази ударно на бизнеса, макар че ирландците могат да продължат да практикуват хобито си със залагания при онлайн сайтовете за залози.

На този етап обаче не може да се очаква, че правителството ще промени решението си за трети път. Експертите от Casino Robots са категорични, че магазините за залагания ще могат да се посещават физически от 29 юни, като това е официалната дата. Физическите пунктове ще рано или късно ще се завърнат на сцената, но какви ще бъдат загубите предстои да разберем.

 

 


image0 (9K)