Общодържавно издирване на изчезнал от 11 януари психично болен мъж

38-годишния Димитър Павлов Иванов от варненското село Бозвелийско издирван от близките си, които молят за помощ за откриването му.
Областната дирекция на МВР във Варна е обявила Димитър за общодържавно издирване, но до момента той не е открит.

38-годишният мъж бил видял за последен път от близките си около 2.30 ч. на 11 януари т.г., когато излязъл от къщата и казал, че отива до външната тоалетна. Следите му, оставени в снега, водят към центъра на селото, а свидетели твърдят, че за последно са го видели на жп гарата в Бозвелийско, пише dir.bg
Димитър Иванов е с психично заболяване и здравословното му състояние не е добро. След подадения сигнал, полицаи са го издирвали с хайки и кучета, но безрезултатно.
„Покрай езерото, покрай брега ходих. Там що има реки, всичко съм обиколил. Дойдоха и от Варна, обиколиха всички изоставени къщи в района, обаче, Бога ми, няма нищо“, казва бащата на Димитър – Павел Манчев, цитиран от bTV.

Димитър Иванов е висок около 180 см, слаб и с продълговато лице. Бил е облечен с черна шушлякова шуба, тъмносин анцуг и блуза от изкуствена материя с яка и цип в горната си част, като ръкавите са в тъмно син цвят, а в предната част е на хоризонтални ленти със светло и тъмно син цвят. Бил е обут с гумени ботуши – сиво-зелен цвят; на главата е имал плетена шапка – черна на цвят.
Умоляват се граждани, които имат информация за него. да се обадят на тел. 112 или в най-близкото полицейско управление.


image0 (9K)