Общински съветник скандално „получила“ половин детска градина

В Перник родители на малки деца се готвят за протест. Причината – единствената детска градина в квартал „Могиличе“ е разделена на общинска и „частна“, съобщи bTV. Това е станало с решение на Общинския съвет в града.

Оказва се, че то е в полза на фирмата на Румяна Гьорева, която е председател на групата от общински съветници на ГЕРБ. Така половината сграда – „частната“, е ремонтирана, а другата част – „общинската“, се руши.

„Дълги години се опитват да ни затворят детската градина“, заяви пред bTV Симона, която е сред организаторите на родителския протест.

[ad id=“225664″]

Миналата година били събрани 700 подписа в подкрепа на градината. От общината в Перник обещали, че ще я запазят. На 19 януари тази година обаче общинският съвет в града решил половината сграда да бъде дадена под наем. Получила я фирмата на Гьорева, създадена две седмици по-рано. Директорът на общинската детска градина (подчинен на кмета Вяра Церовска, също от ГЕРБ) дала писмено съгласие са „съжителството“ на двете заведения, без да се допита до родителите дали ще се създаде напрежение.

„Изкарват нашите деца за 3 месеца от детската градина за ремонтни дейности, които не ни касаят”, оплака се Симона. Тя допълни, че е ремонтирана сама „частната градина“ на  Гьорева от ГЕРБ, а реновирането на другата част не е извършено.

„Това е огледало на начина, по който ГЕРБ управлява Перник. Кой ще обясни на тези деца, че не могат да отидат в красивата част от детската градина?“, попита общинският съветник Ралица Андреева от БСП, която е гласувала „Въздържал се“.

btvnovinite.bg


image0 (9K)