Общинският съвет учреди право на строеж на мястото на „Стария градски съвет“

Днес, на последното си заседание за 2019 година, Общинският съвет в Стара Загора учреди право на строеж за изграждане на сграда върху терена на събореното здание, познато на старозагорци като „Стария съвет“. Началната тръжна цена на процедурата е 1 915 000 лв. (без ДДС).

Кметът Живко Тодоров даде подробности защо предложението влиза в дневния ред на декемврийското заседание дни преди него. „Трябва да гарантираме приходната част на бюджета за следващата година. При подкрепата днес, средствата ще бъдат заложени в програмата за 2020 г., тъй като се отвори сериозен процент на дофинансиране на дейностите по чистота, а ще имаме нужда от приходи за инвестиционна програма, отговаряща на нуждите на хората“, даде разяснения Тодоров.

Вижте проектите за мястото на Стария съвет в Стара Загора

През май месец тази година бе отличено идейното предложение на колектива от архитекти Георги Чернев, Ива Алтънова и Петър Киряков. То събра най-висока оценка в конкурса, обявен по Закона за обществените поръчки, за „Създаване на обемно-пространствено решение за сграда в УПИ XV-679, кв. 1 по плана на гр. Стара Загора“.

ОЩЕ от днешната сесия на Общинския съвет:

Гласуваха: Няма да се увеличава “такса смет”

Малчугани внесоха коледно настроение в Общинския съвет в Стара Загора (СНИМКИ)


image0 (9K)