Общинският съвет прие промени в Наредбата за условията и реда за финансиране на проекти на неправителствени организации

По време на октомврийската сесия  на Общински съвет в Стара Загора бяха приети промени в Наредбата за условията и реда за финансиране на проекти на неправителствени организации.

На редовното заседание на Общинския съвет в Стара Загора бе приета, на второ четене, Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за финансово подпомагане на проекти на неправителствени организации, кметове и сдружения на граждани. Гласували „за“са  48 общински съветници.

ob1 obs3
Учредено бе безвъзмездно право на ползване на имот -частна общинска собственост   на Фондация „Етносвят България“. Старейшините гласуваха срокът да бъде 1 година.
Учредено бе още безвъзмездно право на ползване върху имот за 10 години на Арменската Апостолическа Православна църква.
Още 5 години стопанисване бе  разрешено и на СНЦ „Спортен клуб Спорт за всички” за използване на спортен обект „Колодрума“.  Сдружението желае да доразвие изграденото през изминалите 10 години и да продължи реновирането и поддръжката на спортната база, както и популяризирането и развиването на спорта в града.

Общинските съветници гласуваха и за безвъзмездно прехвърляне на движими вещи, предоставени на Професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван П. Павлов“ – Стара Загора от Министерство на земеделието и храните  на Община Стара Загора.


image0 (9K)