Общините в Старозагорска област, които получават допълнително финансиране

В края на миналата година Министерският съвет на Република България отпусна допълнителни средства на общините. Колко и как са разпределени парите в област Стара Загора:

Стана традиция правителството да осигурява допълнителни средства по бюджетите на общините за финансиране на местни инфраструктурни проекти. Един трансфер от над 136 млн.лв. и друг от близо 48 млн. лева се разпределят между местните власти за целеви ремонти. Други близо 15 млн. ще бъдат отпуснати за преодоляване на последици, настъпили в следствие на бедствия и аварии.

Ето и общините в Старозагорска област, които получават допълнително парични средства:

Община Стара Загора – 337 491 лв. за възстановяване инфраструктура на Регионалния център за отпадъци в с. Ракитница. Общинската администрация в Ст. Загора ще получи и 4,5 млн. лева за построяване на Спортна зала в новия парк „Артилерийски“.

Община Гълъбово ще получи 400 хил.лв. допълнително за реконструкция на улици;

За Гурково се предвиждат 300 хил.лв. за ремонт на улична и пътна мрежа;

Казанлък ще получи 427 хил.лв. за ремонт на улици в селата на територията на Общината;

Община Николаево получава 170 хил.лв. за ремонт на уличната мрежа, а Община Павел баня – 549 800 лева за ремонт на улична мрежа и водопровод в селата.

За преодоляване на последици от бедствия и аварии за Община Бр. Даскалови се предвиждат близо 84 хил.лв. за ремонт на улици и мостове в селата М. Дряново, Найденово и Сърневец;

Община Мъглиж ще получи 823 447 лв. за укрепване на две свлачища и ремонт на общински път.


image0 (9K)