Община Чирпан посреща 6-ти септември с редица културни събития

По повод 131 години от Съединението на България и Деня на Чирпан – 6-ти септември, Общината подготвя поредица от културни и спортни събития.

Стартът ще бъде даден още на 3-ти септември. Любителите на спорта ще имат възможността да наблюдават футболна среща между ветераните на град Чирпан и ЦСКА – София, която ще се поведе на градския стадион от 17:30 часа.

На 5-ти септември в Исторически музей – Чирпан ще бъде открита изложбата „Героите на Съединението”.

На 6-ти септември празненствата ще започнат от 10 часа с тържествено заседание на Общински съвет Чирпан в залата на Общината. От 11 часа в парк „Яворов“ ще се състои поднасянето на венци и цветя пред паметника на Съединението, а от 11:30 часа ще бъде открита изложба на чирпански художници в зала „Георги Данчов Зографина“.

В 11:45 часа в двора на Исторически музей –Чирпан ще бъде представен Форум „Наше минало”, на който ще бъдат показани средновековни занаяти, бит, култура, бойни снаряжения, стрелба с лък, копие. Ще бъдат организирани дуели, турнири и забавни игри.

За вечерта е предвидена празнична програма със специалното участие на Тони Димитрова, Цветелина и фолклорна танцова формация. Началният час е 19:30.

 

На 9-ти септември от 18:30 часа на откритата сцена в къща-музей „П. К. Яворов“ ще се състои празничният концерт за 17 годишнината на художествена галерия „Никола Манев“ под надслов „Обичам те, Чирпане..!“ със специалното участие на актрисата Гинка Станчева, оперната певица Станислава Марчева, певецът Николай Бинев и талантливите деца на градовете Чирпан и Варна. Водещ на събитието ще бъде Кирил Аспарухов.

rock_fest_chirpan2016_resized

За почитателите на твърдата музика е отреден 10-ти септември. От 19:00 часа ще стартира традиционният рок фестивал, организиран от СНЦ „Рок фест Чирпан“ и Община Чирпан. Мястото е непроменено – парк „Теньо Стоилов“ (до Автогарата), а тази година гостуващите групи са „Кикимора“, „Slim Jim“ и „Different Way“.


image0 (9K)