Община Стара Загора финансира яслите с 3 милиона и детските градини с 2,6 милиона лева

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров открои няколко основни приоритета, отразени във финансовата рамка на общината за 2017 година, на днешната първа сесия на Общинския съвет.

Той постави на първо място образованието, за което са предвидени близо 44 млн.лв., като една от най-важните функции на общината и се спря на средствата, заложени за ремонти, подпомагане на ученици и деца, изпълнението на много проекти в училищата и детските заведения.

В Стара Загора ще бъдат обновени 6 училища, 2 детски заведения, изграждане на детски площадки и др.

Социалната политика осигурява 37 услуги с държавно делегирани средства и с дофинансиране на обща стойност около 7,7 млн. лева. Тя е насочена и към обновяване на училища, детски ясли, млечната кухня и детските градини като сумите, които се заплащат от родителите за тези услуги, не са променяни от 2011 година и са значително по-ниски в сравнение с други големи градове.

Издръжката на едно дете в детска градина в момента е 218 лв., а родителите заплащат 50 лв. на месец. Общината дофинансира с около 3 млн. лева детските ясли и около 2.6 млн. лева детските градини.


image0 (9K)