Община Стара Загора участва в кампания,целяща връщане на българите у дома

Община Стара Загора участва в кампания,целяща връщане на българите у дома. На официална церемония в София беше открита платформата Bulgaria wants you (България те иска).

За втора поредна година Община Стара Загора подкрепя инициативата, която цели да привлече български граждани от чужбина, както и да задържи българите в страната на местния трудов пазар.

На събитието присъства зам.-кметът Милена Желева. „Стара Загора подкрепя платформата, защото има какво да предложи на всички можещи и знаещи хора, които решат да се завърнат от чужбина и да градят семейство и кариера в община Стара Загора“, обясни Желева. Тя допълни, че „градът ни се развива динамично, дава възможност за добро образование и спокойно отглеждане на деца. Общината има добра социална политика, а средната работна заплата през първото тримесечие на 2020 г. в областта е близо 1200 лева“, допълни още Желева.

Инициативата Bulgaria wants you събира в едно видео визитки на българските градове, представящи техния социален и икономически профил, както и възможностите за професионална и лична реализация. Стремежът на екипа на проекта е да бъде показана промяната на различните места у нас, с което да се разкрие потенциала на страната и да върне българите от чужбина. Идеята е палтформата да дава информация за и от работодатели, подробности за различните детски и учебни заведения, както и да указва административна помощ.


image0 (9K)