Община Стара Загора отпуска 30 хиляди лева за покрива на Кукления театър в града на липите

30 хиляди лева ще бъдат отпуснати за спешен ремонт на покрива на сградата на Кукления театър в Стара Загора.

obshtiski savetnici_resizeТова решиха днес общинските съветници в града по време на февруарското си редовно заседание. Сградата на театъра, която е държавна собственост, се нуждае от неотложен ремонт, след като покрива ú протече в следствие на обилните снеговалежи. Средствата са осигурени за сметка на планирания по бюджета на Община Стара Загора резерв за непредвидени и неотложни разходи за местни дейности. Повече по темата четете ТУК

По време на февруарската сесия на местния парламент бе приета и Наредба за изменение на Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинска собственост на община Стара Загора. Целта е съответният текст на нормативния акт да се приведе в съответствие със задължителната законова уредба на същите обществени отношения.

Общинските съветници дадоха съгласие и за сформиране на Временна комисия за преименуване на местности на територията на Община Стара Загора, която ще работи три месеца. В нея ще заседават както общински съветници, така и представители на общинската администрация. Те ще трябва да изготвят цялостна стратегия по промяна на местностите с чужди имена с български.

Общинският съвет учреди безвъзмездно право на ползване върху част от имот – частна общинска собственост в Стара Загора на СНЦ „ Филаделфия 2002“, както и на НЧ „ Митьо Станев-1929 година“ за имот в село Малко Кадиево.

32 предложения гласуваха съветниците, а редовното заседание бе водено от замесник-председателя на Общинския съвет Методи Пенчев.


image0 (9K)