Община Стара Загора организира обсъждане на схемата за преход към алтернативни форми на отопление на домакинствата

На 27 ноември (сряда), от 17.00 часа, в Зала 1 на Община Стара Загора ще се проведе кръгла маса за обсъждане на Схема за преход към алтернативни форми за отопление на домакинствата

по Интегрирания проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух” LIFE17 IPE/BG/000012 – LIFE IP CLEAN AIR.

Община Стара Загора в сътрудничество с още пет общини (Столична община, Община Бургас, Община Русе, Община Монтана и Община Велико Търново) разработи проект за поетапно преминаване на домакинствата от отопление на дърва и/или въглища към алтернативно екологично отопление. Това е първият одобрен от Европейската комисия по Програма LIFE интегриран проект за България. Главната му цел е подобряване качеството на въздуха в тези общини.

Проектът, както и всички документи към него, са достъпни на сайта на Общинска администрация. (https://www.starazagora.bg/bg/sabitiya/pokana-za-obshtestveni-konsultatsii-po-predlozhenieto-za-shema-za-prehod-kam-alternativni-formi-za-otoplenie-na-domakinstvata-po-integriraniya-proekt-balgarskite-obshtini-rabotyat-zaedno-za-podobryavane-na-kachestvoto-na-atmosferniya-vazduh-life17-ipe/bg/000012-life-ip-clean-air)
Обществените консултации по публикуваната информация продължават до 25 ноември. Гражданите, институциите и други заинтересовани страни могат да предоставят мнения и предложения по публикувания проект на е-мейл: [email protected] или в деловодството на Общината на адрес: гр. Стара Загора, бул. „Цар Симеон Велики“ № 107.


image0 (9K)