Община Стара Загора и сдружение „Брат За Брата“ в помощ на хората в нужда

Община Стара Загора и сдружение „Брат За Брата“  си подават ръка за осъществяването на социална дейност в помощ на хората в нужда, съобщи днес кметът Живко Тодоров.

Сдружението ще събира парични средства, чрез които ще се осигуряват необходими продукти за старозагорци, пострадали от извънредното положение, въведено заради заплахата от коронавирус.

От понеделник на телефон 0884 062498 представител на сдружението ще приема обаждания на граждани. На първия етаж в Община Стара Загора ще заседава специална Комисия, в която влизат общественици, както и Павлина Делчева, директор на дирекция „Социално подпомагане“ в Стара Загора, която ще помага за отсяване на най-нуждаещите се.

От днес започва кампанията за набиране на средства по банкова сметка, която ще бъде обявена до края на деня на страницата на сдружението. Според Живко Тодоров това се прави, за да има прозрачност при харченето на средствата.

„Всеки ден на страницата ни ще има информация какви средства са постъпили, каква е общата сума, както и за какво са похарчени пари“, обясни Антон Лазаров, председател на сдружението. Той призова младите хора да помогнат на възрастните хора и на всички, които имат нужда.

„Нека онези, които имат повече доходи и които имат повече възможности, фирмите, които работят на територията на Община Стара Загора да помогнат за благородната кауза. Аз лично ще направя дарение и ще агитирам за включването им“, каза Живко Тодоров. „Няма кой да помогне на хората освен местната власт и местното общество. Заедно ще направим повече“, допълни кметът.

Ще се подпомагат хора и семейства, които са освободени от работа, в неплатен отпуск, които нямат доходи, самотни майки и всички пострадали от мерките за защита от коронавируса.

Най-напред те трябва да позвънят по телефона и да си уговорят среща с Комисията. Ще се допускат по един човек в рамките на 20 минути. Хората трябва да носят документи за освобождаване от работа, за неплатен отпуск и т. н.

Клон: ПИБ – гр. Стара Загора
IBAN BG57FINV91501217430192
BIC FINVBGSF
Титуляр: БРАТ ЗА БРАТА – СТАРА ЗАГОРА
Основание за плащане: Дарение – коронавирус


image0 (9K)