Община Стара Загора дава 82 989 лева за обособяване на достъпна среда за хора с увреждания

Възложител: Община Стара Загора
Номер на поръчка в АОП: 00774-2020-0027
Начин на възлагане/пазарни консултации: Публично състезание
Обект на поръчката: Строителство
Адрес на профила на купувача (URL): ВИЖТЕ ТУК:
Наименование: Изпълнение на строително – монтажни работи за обект: Информационен Център и санитарни възли за обособяване на достъпна среда за хора с увреждания“ на административната сграда на Oбщина Стара Загора, УПИ ІI-3560, кв. 1004, гр. Стара Загора.“
Кратко описание: „Изпълнение на строително – монтажни работи за обект: Информационен Център и санитарни възли за обособяване на достъпна среда за хора с увреждания“ на административната сграда на Oбщина Стара Загора, УПИ ІI-3560, кв. 1004, гр. Стара Загора.“
Сградата на Община Стара Загора e строена между 1985 г. – 1988 г. и се състои от едно тяло на осем надземни етажа с две топли връзки към зала „Петко Рачов Славейков“ и един сутеренен етаж.
Строежът е четвърта категория, съгласно чл. 137, ал. 1, т. 4, буква „д“ от ЗУТ и съгласно чл. 9, ал. 2 от Наредба № 1 за номенклатурата на видовете строежи (ДВ, брой 72/2003). „Строежи от четвърта категория са вътрешните преустройства на сградите от първа до четвърта категория включително, с които не се засяга конструкцията им.“
Носещата конструкция на сградата е сглобяема, стоманобетонна, проектирана и изпълнена според изискванията на скелетно – панелна безгредова напрегната на строежа строителна система СПБНС – Е1’72.
Ограждащите тухлени стени са с тухлени с дебелина на зидовете 25 см. Външните фасадни стени са облицовани с каменни варовикови плочи
Сградата е със запазена оригинална алуминиева дограма без термомост по външните фасади.
Центърът за информация и услуги на гражданите е разположен на първия етаж. Санитарните възли са изградени непосредствено до асансьорите и стълбищната клетка.
Дейности, включени в предмета на поръчката:
Част Архитектура:
Вътрешен ремонт

Съществуващата дограма е алуминиева дограма без термомост. Предвижда се нейната подмяна с нова алуминиева дограма с прекъснат термомост, коефициент на топлопреминаване U = 1,7 W/m2K. Да съответства на изискванията на БДС EN 14351-1
Предвижда се подмяна на всички интериорни врати с нови МDF.
Предвижда се демонтаж на настилките от теракотни плочи и фаяснова облицовка в санитарните възли. Новите настилки се предвиждат да се изпълнят от теракотни и фаяснови плочи с минимална дебелина 8 мм, на фуга 2мм.
В информациония център се предвижда демонтаж на настилките от теракотни плочи. Новите настилки се предвиждат да се изпълнят от гранитогрес с минимална дебелина 10мм. и коефициент на хлъзгане R10.
Предвижда се демонтаж на тухлени стени в санитарните възили. Новите преградни стени се предвиждат да се изпълнят от термопален с деб.100 мм.
Ограждащите стена на архива са предвидени да се изпълнят от гипсокартон с каменна вата с деб. 50 мм, обемна плътност мин. 50кг/м3.
Всички стени и тавани да се грундират и боядисат с латекс двукратно.

Част ВиК:
Предвиден е демонтаж на съществуващите и монтаж на нови умивалници, тоалетни чинии с капаци и подови сифони.
Част Електическа:
Осветителна инсталация.
Съществуващата осветителна инсталация в информационния център се запазва.
Предвижда се демонтаж на стари осветителни тела и монтаж на 42 броя нови LED светлоизточник 600х600мм, 45W, IP21, 3600 lm. За санитарните възли, е предвидено демонтаж на стари и монтаж на нови енергоспестяващи освтителни тяла, плафон с led светлоизточник до 25W, 3000K, IP 44, където управлението на осветлението да се извършва посредством датчици за движение и присъствие.
Осветителната инсталация в информационния центъра е проектирана, съгласно стандарта за осветление БДС EN12464-1.
Контактната инсталация
Предвидена е нова контактна инсталация до всяко работно място.
В информационния център да се комплектова 4бр. контакти в една обща кутия/Cima Box/ и 2бр. комуникационни розетки тип RJ-45 до всяко работно място. Инсталацията на контактите да се изпълни с проводник СВТ 3х4,0мм2 до разклонителна кутия и СВТ 3х2,5мм2 до контакт, изтеглен в трудногорима, самозагасяща се PVC тръба – положена открито или скрито под мазилка/настилка. Всеки автоматични предпазители 16А да обединява три работни места и дефектно токова защита ID тип si 40A с чувствителност 30Ma.
Климатизаторите да бъдат захранени с проводник СВТ 3х4мм2 от таблото с отделни предпазители iC 60 1P 25A и дефектно токова защита ID 2P 25 A с чувствителност 30Ma.
Всички предпазни клеми на контакти, проводящи обвивки, носещи конструкции, скари, ел.табла да се заземят R≤10Ω. Да се предвиди защитно зануляване чрез работната нула на инсталацията и заземяване с трето или пето жило на захранващия проводник.
Структурна кабелна система
За осъществяване пренос на телекомуникационните услуги в сградата е предвидено изграждане на структурна кабелна система (СКС). Изградена СКС ще е в съответствие със съвременните изисквания и световните тенденции по отношение на международните и българските стандарти и норми за проектиране, изпълнение на окабеляване и експлоатация на мрежи.
За структурното окабеляване е предвиден един главен 19“ Комуникационен шкаф за стенен монтаж, със свързващ пач панел 16хRJ45, КАТ. 5е, зареден с екранирани конектори, разположен в информационния център. Кабелните връзки са предвидени с по два броя кабели F/UTP cat5e, екранирани, изтеглени в защитни гофрирани PVC тръби, монтирани над окачен таван или скрито под мазилка.
Информационните розетки са заредени с 2бр. конектори RG45 сat5e, екранирани. Розетките за работните места са за вграждане и се монтират в обща рамка в близост до работното място.
Кабелите да се изтеглят в защитна трудногорима PVC тръба DN25. Защитната тръба се полага в зоната на окачен таван и скрито в стени зад мазилка.
При полагане на кабелите да се спазват всички ограничения и препоръки, посочени в гореспоменатите стандарти, за да бъде осигурена надеждна работа на локалната компютърна мрежа, за да се избегнат смущения в работата на информационната мрежа, индуцирани от паралелни преминаващи силови кабели. Разстоянието между кабелите за СКС и кабелите за осветителните тела и съоръженията ниско напрежение да е минимум 20см. при успоредно полагане и 5 см. при пресичане.
Екрана на информационните кабели, трябва да бъде непрекъснат отдолу догоре и заземен.
Тестването на всички връзки да се извърши от специалист на фирмата изпълнител или от независима лаборатория. Проверяват се всички инсталационни кабелни линии.
Прогнозна стойност (без ДДС): BGN 82 989,21
Срок за получаване на оферти или на заявления за участие: 15 юли 2020 (сряда), 23:59


image0 (9K)