Общината започна дейностите по проект “Вълшебна класна стая“

На 24 април от 11 часа в Зала 2 на Община Стара Загора ще се проведе начална пресконференция по проект “Вълшебна класна стая“, по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по приоритетни оси 2 и 3 по Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж”.

По време на пресконференцията ще бъдат представени заложените дейности по проект „Вълшебна класна стая“, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Проектът цели устойчива образователна интеграция на децата в неравностойно положение на територията на Община Стара Загора.

В проекта са обхванати деца от ромски и други етноси, от социално слаби семейства, деца с нисък социален статус и интелектуално развитие и деца от семейства с един родител.

Той поставя на преден план основните проблеми на децата от малцинствата и се стреми да намери решението им. Ще бъде въведен комплексен подход за създаване на интеграционна среда за децата от рисковата група чрез въвеждане на интерактивни методи – допълнително изучаване на български език с използване на учебни помагала, учебни материали, пособия, детски книжки, игрови методи. Занятията ще се провеждат 2 пъти седмично от учител във всяка от петте детски градини обхванати по проекта.

Очакваните резултати са: подобряване на езиковата култура и на българския език на децата, участващи в проекта.

Обогатяването на езика и развитието на речта ще направят възможно последващото обучение и реализация на детето, както и пълноценното интегриране на децата роми в българското образование.


image0 (9K)