Обществена поръчка за проектирането на сграда за социални жилища, обявява община Стара Загора

Община Стара Загора, обявява обществена поръчка за изготвяне на работен проект за преустройство и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на бившата сграда на метрологията, на ул. „Мусала“ №26, за превръщането ú в сграда за социални жилища.

Срокът за проектиране е 60 дни, а стойността – 58, 3 хил. лв.

Ще се проектират гарсониери, едностайни и двустайни апартаменти, съгласно съвременните критерии за енергийна ефективност, осигуряващи здравословна и безопасна среда за живот и равни условия за развитие на хората в неравностойно положение.

Ще се възложи и проектиране за основен ремонт, реконструкция, обновяване и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на административната сграда на Oбщина Стара Загора
Стойността е 62 500 лв., а срокът за проектиране – 60 дни.

Предвижда се пълен ремонт на всички хидроизолации, на повредените вътрешни мазилки и настилки, основен ремонт на санитарните възли, подовите настилки, както и подмяна на дограмата и вратите. Ще се представят варианти за фасадното оформление на сградата и ще се осигури достъпна среда за хора в неравностойно положение.

Община Стара Загора ще финансира проектирането на ремонтите на метрологията и общината, а изпълнението на строително-монтажните работи ще се осъществи със средства по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.


image0 (9K)