Обучават 7 000 лекари от Спешна помощ

екип на Спешна помощ

Близо 7000 лекари и професионалисти от Спешната медицинска помощ ще бъдат обучени по проект „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния“, финансиран по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“.

Проектът е на стойност 7 млн. лв. и е с продължителност 34 месеца. Средствата ще бъдат използвани и за създаването на Национален център за обучение и квалификация в системата за Спешна медицинска помощ. Основната цел е повишаване на знанията и уменията на здравните специалисти, така че да се създаде устойчивост в системата.

В обучението ще бъдат включени всички работещи в системата на Спешната помощ – лекари, фелдшери, сестри, парамедици. Ще бъдат изготвени учебни програми, които ще бъдат различни за отделните видове служители.

За парамедиците ще бъде изградена по-динамична среда за обучение, за да може кадровият потенциал на Спешната медицинска помощ да бъде завършен.

Предстои разработването на методики за периодична оценка на квалификацията и професионалните умения на работещите в спешната помощ. Периодично ще бъде извършвана проверка на квалификацията на работещите, а когато е необходимо, ще преминават през обучение.


image0 (9K)