Обстановката в Русенска област се усложнява!

Обстановката в Русенска област е усложнена заради обилния снеговалеж и силния вятър. 

[ad id=“225664″]

Заместник-областният управител на Русе Валентин Колев съобщи, че няма населени места в региона без ток и вода. Няма бедстващи пътници. Главните пътища от Русе за Разград, Силистра и Бяла се затварят периодично за движение на тежкотоварни камиони, за да могат да бъдат почистени. Засега няма ограничения за леки автомобили, предаде БТА.

„Пътищата в община Русе са проходими при зимни условия“, заяви директорът на общинската дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров.

[ad id=“237001″]

В общината работят 50 снегопочистващи машини. Градският транспорт в Русе се движи нормално.

Димитров каза, че пътищата Мартен – Николово и Николово – Червена вода са затворени през зимния сезон. Той призова шофьорите да се съобразяват със забраните, тъй като тази сутрин два автобуса са закъсали в участъка между Мартен и Николово. В едното превозно средство е имало деца. Изпратени са екипи на противопожарната служба, които са евакуирали пътниците.

От хидрометеорологичната станция в града информираха, че се е образувала 10 см снежна покривка. Скоростта на вятъра е между 50 и 72 км/час, а температурата на въздуха тази сутрин е била минус 8,6 градуса.
dunavmost.com


image0 (9K)