Обрат при съдебното дело срещу Анита Мейзер, която е обвинена за смъртта на съпруга си

Анита Мейзер, която е обвинена за смъртта на съпруга си Николай Димов, излиза от затвора срещу гаранция от 5000 лева. Решението е на Варненския апелативен съд, който гледа делото за убийството на културиста.

Той почина в нощта на 14 август 2016 година, след като се задуши от кабелни връзи – тип „свински опашки“, поставени му от Анита Мейзер.

[ad id=“225664″]

Боли ме дясната гърда. Срокът на имплантите е изтекъл. Още преди 4 години„. Това заяви в съдебната зала подсъдимата. Така тя се опита да докаже, че здравословното й състояние не позволява да остане в затвора, пише rns.bg.

Съдебен лекар се произнесе по здравословното състоянието на Анита. Стана ясно, че овдовялата за втори път българка с двойно гражданство, се оплаква от бактериална инфекция и от силиконите си. Докторът се произнесе, че изследванията показват възпалителен процес. Той обаче препоръча изследванията, поставянето на диагноза и лечението да се извършват в ареста.

[ad id=“263680″]

На първа инстанция Мейзер получи осъдителна присъда. Окръжните магистрати признаха Мейзер за виновна по две обвинения  – че е причинила по непредпазливост смъртта на съпруга си Николай, а освен това е предложила подкуп на полицейски служител.

Тя получи три години и половина затвор по първото обвинение и 4 години и половина, защото е предложила подкуп от 30 000 евро на разследващия полицай.

Според първоинстанционния съд Мейзер трябваше да изтърпи по-тежкото наказание 4 години и 6 месеца затвор.

Окръжен съд – Варна й наложи и глоба в размер на 8 000 лева, както и обезщетение на майката на Николай в размер на 150 000 лева.

[ad id=“238430″]

Анита Мейзер беше арестувана на 15 август 2016 година, след като 40-годишният културист и бивш охранител Николай Димов беше убит в дома им във Варна.

[ad id=“218548″]

Самата тя промени на няколко пъти показанията си, дадени пред разследващите и пред съда.

За последно тя смени версията си пред Апелативния съд във Варна. Тогава заяви, че не е поставяла „свински опашки“ на 40-годишния си мъж и не е била в апартамента, когато той е починал.

Преди това Мейзер твърдеше, че в нощта на 14 август 2016 година е сложила на Николай една „свинска опашка“ на ръцете му зад гърба и по две на краката и на врата. След това отишла в друга стая, за да вземе телефона му и да заснеме как той ги къса. Когато се върнала, го заварила паднал от масажната маса и мъртъв.


image0 (9K)