Образователният министър и отличничка ще преговарят за облекчаване на матурите

Как да бъдат облекчени зрелостните изпити за 12-класниците след извънредното положение ще преговарят образователният министър Красимир Вълчев и отличничката на варненската Математическа гимназия Неда Недева. Преди това обаче момичето и съучениците ѝ трябва да обмислят внимателно какво точно искат.

За това са се разбрали министърът и Неда в телефонен разговор, след като момичето му изпрати в четвъртък дълго писмо за тежкото положение на завършващите гимназия и натовареното онлайн обучение.

В него тя и съучениците ѝ споделят притесненията си около провеждането на държавните зрелостни изпити тази година заради COVID-19.
“Потърсих и телефон на министъра – да му се обадя, след като пратя имейла, но не го открих”, каза за 24 часа” абитуриентката.
Министърът обаче я е намерил, за да говорят.

И се разбрали да обсъдят вариантите подробно след седмица, когато Неда и съучениците ѝ се разберат точно каква промяна искат за матурите.
В писмото отличничката предлага както пълна отмяна на матурите, така и поне отлагането им или провеждането в по-лек вариант.
Дотук обаче образователният министър на няколко пъти обяви, че е против да бъдат отменяни изпитите след 12-и и след 7-и клас.


image0 (9K)