Оборище изненада Ботев в Гълъбово

Ботев (Гълъбово) изигра добър мач срещу Оборище (Панагюрище), но загуби с 1:2 на свой терен в среща от 12 – я кръг на Втора лига.

Още в 5-та минута младежкият национал Антонио Георгиев порази вратата на гостите и изведе „Ботев“ напред в резултата.Четири минути по-късно Оборище изравни след удар с глава на Фернандо Енрике. До края на първата част домакините изпуснаха няколко чисти положения за гол.В края на полувремето след разбъркване в наказателното поле на Оборище , защитникът Стоян Кижев се озова очи в очи  с вратаря на гостите,но ударът му попадна в тялото на стража и така резултатът остана непроменен до почивката.

[ad id=“218001″]

Противно на очакванията,след подновяването на играта гостите от Оборище успяха да поведат в резултата след гол на Ерай Карадайъ в 47-та минута.

След допуснатият гол отборът на Ботев заигра далеч по-офанзивно,като на няколко пъти удари на Капитанов и Кирилов не попаднаха в целта.До края на срещата домакините от Ботев изпуснаха още няколко добри положения за гол,като при едно от тях след удар на Стефан Неделчев топката срещна гредата.

След този мач отборът на ФК Ботев Гълъбово остава на 9-та позиция с актив от 17 точки.


image0 (9K)