ОБЛЪЧВАТ ли ни ДИСПЛЕИТЕ?! Истината за действието на ЕКРАНИТЕ върху нас!

Телефонът е постоянно в ръцете ни, сърфираме в интернет през целия ден, а когато имаме достъп до компютър или лаптоп, сядаме пред него за комфорт при търсенето ни било то по работа или за забавление. Но мислим ли как тези наши действия влияят на очите ни? Отговорът всеки, дори неспециалист офталмолог, ще го даде мълниеносно.

Чувстваме сухота и напрежение в очите, виждаме, че се зачервяват, получаваме главоболие. Истината е, че прекомерното използване на монитори и дисплеи може да увреди нашата ретина.

Вече е доказано, че синята светлина от мониторите е най-опасна за нашите очи и срещу нейното лъчение са създадени много програми в интернет, които могат да я блокират и да намалят вредното ѝ действие върху очите ви. Използването на рефлекторни очила за компютър също е добра идея.

Един много ефикасен метод за намаляване на напрежението в очите след използване на компютър е така нареченият 20/20/20 метод, а именно на всеки 20 минути работа пред екрана се фокусирайте върху обект на 20 фута (6 метра) от вас, за 20 секунди.

Технологичен влогър обяснява подробности за вредното влияние на екраните върху нашето зрение и не само.

Видеото можете да гледате ТУК


image0 (9K)