Областният управител Гергана Микова посети Града на розите

Областният управител Гергана Микова се срещна днес с кмета на Казанлък Галина Стоянова. С посещението си в Града на розите тя положи началото на поредица от срещи с кметовете на 11-те общини в Старозагорска област, които предстоят през тази и следващата седмица.
„Искам на място да се запозная със ситуацията във всяка община, да разговарям с кметовете за техните проблеми, за трудностите, които срещат, за проектите, по които работят, за финансовото състояние на общините, които управляват. Така ще стане ясно къде областният управител, в качеството си на представител на държавата, може да помага. Ако искаме нещата да се случват, трябва да работим заедно с местните власти. Много е важна постоянната връзка с тях. Тези първи срещи с кметовете са само началото, след което ще продължим да си сътрудничим във всички области, в които е възможно”, каза областният управител, Микова.

Акцент на срещата й с  кмета на Казанлък бяха стартиралите вече празници на розата в Казанлък. Тази година се очаква гостите да бъдат още по-многобройни. Присъствието на представители на чужди посолства у нас също ще е внушително. Галина Стоянова запозна областния управител с програмата на Фестивала на розата, който ще продължи до 4 юни, и покани Гергана Микова да присъства на най-важните и атрактивни празнични събития – Деня на Казанлък, ритуала „Розобер” и Празничното шествие на розата.


image0 (9K)