Областният кризисен щаб взе решение за съдбата на тазгодишния събор на БСП

На заседание на Областния кризисен щаб заместник-кметът на Община Казанлък по социалните дейности Ахмед Мехмед постави въпроса дали ще бъде възможно провеждането на традиционния събор на БСП на Бузлуджа.

Община Казанлък се явява домакин на събора , но предвид въведените нови здравни мерки, сред които забрана за събиране на повече от 30 души на едно место, дори и на открито, темата почти не беше дискутирана.

Срокът на издадената заповед на здравния министър е до 15 юли, т.г., но според ситуацията, той може да бъде удължен. Ахмед Мехмед помоли за общо решение на Областния кризисен щаб по запитването на БСП за Бузлуджа за 31 юли, 1 и 2 август.

„Няма нужда от становище на щаба, предвид указанията на Министерството на здравеопазването.“, бе категорична Гергана Микова. От проведения разговор с Националния оперативен щаб днес областният управител посочи, че няма повод срокът на по-строгите мерки да не бъде удължен, предвид нарастващия брой случаи на заразени.

В област Стара Загора не се налагат допълнителни мерки, извън посочените от здравния министър, които влизат в сила от полунощ, бе категорична областният управител Гергана Микова, но призова за засилване на контрола за спазване на противоепидемичните мерки от страна на различните институции по места.


image0 (9K)