„Обичам те“- кога е най подходящият момент за този израз?

„Обичам те“ – момента на изричането на този израз е твърде спорен. Според някои на третият месец от връзката е доброто време – нито твърде рано, за да стресне и да прозвучи прекалено импулсивно, нито твърде късно, за да изгуби своята празнична радост.

Влюбването на моменти е наистина много силно, защото допускате възможност доброволно да бъдете наранени. А думите „Обичам те“ – все едно поставяте финалната присъда.

Смелост ли е, да го кажеш първи? Невинаги.

Ако го чуем от мъжа  прекалено рано, в главата ни нахлуват мисли като: „Това е просто лудо увлечение, което ще отшуми“ .

Добре е да бъдете внимателни, когато чуете твърде скоро „Обичам те“ от една нова тръпка. Не защото има вероятност да не е искрен, а защото това разкрива част от стратегията му за любовта. Всеки може да бъде съблазнен от красиви думи, но те нямат особена стойност, когато не са облечени в действия.

Не искаме „Обичам те“ да е словесен израз на удоволствие от пиян секс или безразсъдни чувства със срок на годност. От друга страна, напрежението от постоянното изчакване на „подходящия момент“ може да е потискащо, защото главната цел в крайна сметка е да бъдем искрени.

Абсурдно е да твърдим, че е невъзможно човек да изгуби ума си по някого в рамките на дни. Но са необходими месеци, дори години, за да осъществите интимна духовна връзка, да споделяте възходи и падения, да празнувате успехите си и да се подкрепяте след загубите.

Да изразиш чувствата си те кара да изпитваш едновременно еуфория и същински опустошителен словесен оргазъм. Неслучайно редица писатели и учени сравняват любовта с наркотична зависимост. За моментите, в които премълчаните чувства може да причинят дори физическа болка. Когато чувстваш някого като сродна душа,  изричането на заветните думи „Обичам те“ са най-подходящи.


image0 (9K)