Обезумял от ярост провеси жена от балкон във Враца

Разярен мъж от Враца, заканил се с убийство на беззащитна жена, бе изправен на подсъдимата скамейка, научи агенция BulNews. Делото срещу П.Н. се гледа преди дни от врачанския районен съд, където той признал вината си и съжалил за стореното.

От документите по делото става ясно, че заплахите врачанинът е отправял в средата на май месец миналата година. Първият път, когато се заканил да умъртви беззащитната В.М., бил на 16 май. Тогава с жената се намирали в близост до врачанския язовир „Дъбника“. Незнайно защо мъжът се разгневил и започнал да крещи по В.М. „К*рво, сега ще те пребия” и „Ще те хвърля в язовира и никой няма да те намери”. Всичко обаче свършило само със заплахи и жената се прибрала в града.

Няколко дни по-късно подсъдимият и жертвата му се срещнали отново. На 19 май П.Н. бил в апартамент в града с жената, като отново напрежението помежду им ескалирало. Този път гневният мъж стигнал до там, че сграбчил беззащитната В.М. и я провесил през терасата на апартамента. Ужасът на врачанката бил голям, защото освен това обезумелият мъж постоянно й крещял „Да те хвърля ли през терасата, как да те убия”.

Жената се отървала благодарение на съседите си, които се притекли на помощ и повикали полиция.

За действията си П.Н. получил условната присъда от 10 месеца затвор и е задължен да заплати и разноските по делото в размер на 290 лева. Определението е окончателно.


image0 (9K)