„Обединени патриоти“ и ГЕРБ прокарват промени, които ще улеснят строителството на ски писти и лифтове

[ad id=“263680″]
Депутати от ГЕРБ и „Обединени патриоти“ се опитват да прокарат промени в Закона за горите, които значително ще улеснят строителството на ски писти, лифтове и други съоръжения в планините. Проектът за измененията в закона е внесен и публикуван на сайта на парламента в петък следобед.

Поправките разрешават строителство и реконструкция на „ски писти, станции и стълбове на лифтове и влекове, включително за нуждите на основен ремонт и реконструкция на съществуващи такива“, без задължителната иначе процедура за смяна на предназначението на горските територии, върху които е предвидено да се строи.

[ad id=“225664″]

Измененията предвиждат да отпадне още изискването в закона, според което не е позволена промяна на предназначението на горски територии за ски писти и стълбове за лифтове и влекове, когато изграждането им не е предвидено в приетите областни планове за развитие на горските територии. Така строителство може да има вече и без да се съобразява то със съответния план за гората. Един от вносителите на поправките е Йордан Апостолов от „Обединени патриоти“, който прокара и законовите изменения, позволяващи застрояването на земеделски земи. Припомняме, че на този закон президентът Румен Радев наложи вето. Сред вносителите са и и председателят на правната комисия в парламента Данаил Кирилов (ГЕРБ), както и Христиан Митев („Обединени патриоти“), Анна Александрова (ГЕРБ)./Източник: actualno.com


image0 (9K)