Обвиниха и Делян Добрев за АЕЦ „Белене”

Бившият министър на енергетиката в кабинета „Борисов 1“ Делян Добрев е поредният обвиняем за проекта АЕЦ „Белене“, съобщава БНР. Добрев бе разпитван почти два часа в Столичното следствие.

Наложена му е мярка „подписка“.

Пред журналисти Делян Добрев отрече да е извършил престъпление, въпреки опитите да му бъде вменена вина.

Припомняме, че вчера обвинение беше повдигнато и на бившия министър на икономиката и енергетиката от времето на Тройната коалиция Румен Овчаров.

Във връзка с разследването за „Белене“ обвиняеми също са двама бивши шефове на Националната електрическа компания (НЕК) Любомир Велков и Мардик Папазян, както и бившият министър Петър Димитров.

Депутатът от ГЕРБ е обвинен за нанасяне на щета от 4,5 млн. лева. Причината е, че след като правителството на Борисов е спряло проекта „Белене“, той не е разпоредил да спрат плащанията към работещата по него фирма „Парсънс“.

Самият Добрев твърди, че е прекратил далаверата „Белене“. Той е категоричен, че няма нищо общо с това обвинение, а някой се опитвал да го „пришие“ към останалите обвиняеми.

Делян Добрев смята, че Българският енергиен холдинг (БЕХ) е трябвало да прекрати плащанията и насочи вниманието към тях.

news.bg


image0 (9K)