Обвинителният акт срещу Йоан Матев е за убийство по особено мъчителен начин на Георги в Борисовата градина

Софийската градска прокуратура внесе обвинителeн акт срещу Йоан Матев за извършено от него убийство по особено мъчителен за убития Георги начин.

Иван Матев бе обвинен за убийството на 15-годишния Георги в Борисовата градина. През юни 2015 година той намушква с нож непълнолетното момче. Прорезът засяга жизнено важни органи и момчето умира от масивна кръвозагуба.

[ad id=“255238″]

Престъплението е квалифицирано като извършено „по особено мъчителен начин“, тъй като след получаване на нараняването до момента, в който се развила острата кръвозагуба и пострадалият изпаднал в безсъзнание /поради обезкървяването на мозъчните структури/, той изпитвал значителни по интензитет болки и е могъл емоционално да осъзнае случващото се с него.

В хода на разследването оръжието на престъплението е намерено в близост до местопроизшествието. След това избягал от местопроизшествието и изцяло променил външния си вид, навиците си и социалните си контакти.

[ad id=“225664″]

Ако бъде признат за виновен, Йоан Матев може да получи наказание „лишаване от свобода“ от 5 до 12 години, съобщи Нова телевизия.


image0 (9K)