Обвиненият в блудство училищен директор: Това е вендета на три ромски фамилии

Съдът днес гледа мярката за отклонение на училищния директор Христо Радев, обвинен в блудство с ученичка в Ново Паничарево. Според прокуратурата има доказателства, че той е извършил престъплението, в което е обвинен.

Срещу Радев е повдигнато обвинение, че на 25.09.2017 г. в сградата на училището е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление, по отношение на непълнолетно момиче, чрез използване на положение на зависимост като директор на горепосоченото училище, в което пострадалата е ученичка. Прокуратурата настоява за постоянна мярка задържане под стража.

Досега Христо Радев нямаше възможност да каже своята версия, защото беше арестуван веднага след подаването на сигнала.

„Надявам се истината да излезе наяве“, заяви той непосредствено преди да влезе в съдебната зала, цитиран от dir.bg

По време на делото стана ясно, че няма видеозаписи на действията му, а само два звукови записа.

„Вендета на три ромски фамилии“, така директорът на ОУ „Христо Ботев“ в Ново Паничарево Христо Радев определи скандала със седмокласничката Радостина.

Според него, през годините той е вземал мерки срещу тези ромски фамилии. Учениците им са били санкционирани съгласно правилника за вътрешния ред.  Бащата на Радостина откраднал дърва и по сигнал на съседи директорът писал жалба срещу него и го хванали.

Когато през 2010-а година дъщеря му дошла от Гърция и трябвало да бъде първи клас, педагогът обаче я записал в подготвителната група. Причината е, че дъщеря му била абсолютно неграмотна.

[ad id=“225664″]

„Бащата подаде сигнал до Социално подпомагане в Созопол заради детските. Аз бях наказан, че не съм я записал първи клас. А тя не различаваше буквите“, каза още Радев.

В понеделник тази седмица Радостина отишла за кратко до кабинета му.

„Дойде за малко и ме питаше нещо и си тръгна. Тези думи, които се чуват, ги казваше. Задаваше ми въпроси и аз се чудих защо ме пита. Явно беше нагласено. Ставаше въпрос за лична карта, защото не й беше попълнена. Извиках я заради това с още едно момиче – Силвия. Казах им да си ги попълнят. След малко излезе и пак дойде. Чудех се какво става. Явно това е било умишлена манипулация. Не помня всички думи“, добави Радев.

Случаят за блудство с 14-годишната Радостина стана известен вчера. Момичето твърди, че това е станало в кабинета на директора, след като я бил повикал от занималнята в понеделник. Той бе арестуван за 48 часа, а днес прокуратурата поиска от съда да му бъде наложена постоянна мярка „задържане под стража“.

Вчера седмокласничката твърдеше, че е направила запис на извършените блудствени действия спрямо нея от училищния директор по съвет на учителка, която е напуснала училището.

[ad id=“236993″]

Бащата на Радостина заяви пред bTV , че след видял записа, направен от дъщеря му, той отишъл в ОУ „Христо Ботев“ в село Ново Паничарево да потърси обяснение от директора Христо Радев и той му се извинил.

„Каза: „Съжалявам” и така. Но аз казах, има си институции, на тях можеш да кажеш каквото имаш да казваш, на мен – не! И се обадих там, където трябва”, разказа бащата.

В селото, както и колегите на училищният директор не вярват, че той е блудствал. Ако училищният директор бъде признат за виновен може да получи от 2 до 8 години.

Съдът определи мярка „под домашен арест“ за обвинения в блудство Христо Радев.


image0 (9K)