Обвиниха за убийството на починалото бебе майката и пастрока

Прокуратурата в Пазарджик обвини в убийство пастрока и майката на 11- месечното бебе в Пазарджик, което в петък почина заради черепно-мозъчна травма, предаде БНР.

[ad id=“225664″]

Мъжът е направил пълни самопризнания, че е удрял детето, защото плачело.

27-годишният мъж и 30-годишната майка са задържани, след като са откарали бебето в пазарджишката болница. Двамата са в следствения арест с обвинение за убийство в съучастие. Прокуратурата ще настоява да им бъде наложен постоянен арест.

Причината за смъртта на детето е тежка черепно-мозъчна травма. Инцидентът е станал в четвъртък, но пазарджишката полиция излезе с официална информация едва в събота.

[ad id=“263680″]

Късно в петък 27-годишният пастрок на детето е признал, че е удрял бебето, за да не плаче. В момента на инцидента майката е отсъствала от дома. Когато се прибрала, тя видяла, че приятелят ѝ, с който от скоро живеела на семейни начала, прави опит да реанимира изпадналото в безсъзнание дете. По-късно го откарали в болница, където лекарите констатирали смъртта му.

Сигналът в полицията е подаден от Спешното отделение на многопрофилната болница. Според разследващите, 30-годишната майка, която е от пловдивското село Триводици, често оставяла детето си на грижите на пастрока му. От отдел „Закрила на детето“ твърдят, че не са получавали сигнали за средата, в която момченцето се е отглеждало.
Източник:dunavmost.com


image0 (9K)